Micronedeeling pen liknar en penna men har en kapacitet att skapa 1300 microkanaler / sekunden. Den gör många mycket små hål i huden och nytt naturligt kollagen rekonstrueras. De små mikrokanaler som bildas i huden ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Det ger en kollagenstimulerande effekt djupt ner i hudens lager och höjer upptaget av efterföljande behandlingsprodukter.

 

 

Vad kan behandlas med Microneedeling?

Behandlingen är bra för dig som vill ha hjälp med:

Milier, Pormaskar, Melasma, Pigmentfläckar, Kärl (blir tillfälligt bättre), Acneärr/ ärrläkning

Skintightening, lyft och föryngring, Reducera rynkor och fina linjer

 

Vilka får inte behandlas?

 

Kontraindikationer. När du inte ska behandla med microneedeling penna

 

Blödarsjuka

Benägenhet för Keloid ärr

Allergi mot rostfritt stål

Svårinställd diabetes ( du måste ha ett stabilt blodsocker först)

Roaccutan behandling de senaste tre månaderna

Svår Dermatit (inflammation i huden)

Pågående infektion i huden tex Herpes

Strålbehandling eller laserbehandling i området senaste året.

Gravida och ammande.

 

När vi åldras minskar den naturliga produktionen av hudens kollagen och elastin vilket leder till rynkor, slapp hud och insjunkenhet. Genom microneedling kan vi stimulera huden att producera mer kollagen och elastin på ett sådant sätt att den kan användas som ett alternativ till kirurgiska ingrepp, laserpeeling och mekanisk hudslipning.

 

Hur går behandlingen till?

Microneedling/skin needling har funnits ett antal år och innebär att man orsakar "mikro skador" på huden med mycket fina nålar. Dessa skador försätter huden i ett läkningsläge, vilket frisätter kollagen, elastin och stimulerar nya hudceller. Detta i sin tur minskar tecknen på åldrande, som exempelvis fina linjer, rynkor, slapphet, ihåligheter och ojämn hudton.

 

Nanoneedeling -Icke nålning

inslussning av serum och vitaminer utan nålar vilket är mycket effektivt för partier runt t.ex ögon och känsliga områden.

 

Microneedeling tar skin needling till nästa nivå. Dermarollers tränger in i huden i en vinkel, vilket betyder att den orsakar mer onödig skada, och är svårare att använda bl.a. på ärrvävnad. Dessutom går längden på pennans nålar att justera vilket gör att den kan användas på tunnare hud, exempelvis runt ögonen.

Microneedeling stimulerar hudens fasthet och ger en huduppstramning, reducerar akne ärr, kirurgiska ärr, hudbristningar, förbättrar rynkor och fina linjer samt minimerar hudens porstorlek.

 

Microneedeling pennan penetrerar huden mellan 20 till 90 gånger per sekund med en reglerbar hastighet, och från 0,25 mm till 2 mm djup, beroende på vilket område som skall behandlas.

 

Hur går behandlingen till?

Behandling med Microneedeling sker med minsta möjliga obehag och bedövningskräm kan användas innan behandling. Själva utförandet av behandlingen går snabbt, tar endast 5-10 minuter per behandlat område, och kan åstadkomma stora förändringar på ärr, bristningar, rynkor och åldrad hud. För optimalt resultat bör en behandlingskur genomföras vanligtvis bestående av 5-6 behandlingar med en månads intervaller. Men för många räcker 1.eller 2behandlingar. Läkningstiden efter genomförd behandling är kort, huden kommer att vara lite röd och lätt svullen upp till en vecka men redan efter 48 timmar kan make-up appliceras men du kan återgå till ditt arbete redan samma dag. Den mesta "lägger" sig dock inom ett par timmar.

 

Hur många behandlingar behövs?

Behandlingen består av en serie på 3-5 behandlingar varav en behandling tar ca 60 min.

 

Behandlingsprocessen steg för steg

 

Hur går en behandling i ansiktet till?

 

1. Rengöring

2. Själva behandlingen: Huden smörjs in med anpassat serum och sedan behandlas huden med microneedeling penna.

3. Avslut: Man ligger 10-15 min med en exklusiv och lyxig fuktmask baserat på kollagen och hyaluronsyra.

 

Vi rekommenderar att man bokar in in en ev. peeling cirka 2-4 dagar innan denna behandling.

 

Vad ska man tänka på efter behandlingen?

Efter en behandling kan huden kännas torr och det är viktigt med fuktgivande produkter. Det är viktigt att skydda huden mot skada från fria radikaler tex solens strålar efter en behandling. Du ska också undvika att utsätta huden för överdriven värme som varma bad, bastu eller intensiv träning 48 timmar efter behandlingen. Använd solskydd spf 30 minst 48 timmar efteråt. Kom gärna osminkad och kontakta oss ifall en bedövningssalva önskas användas inför behandlingen.