Laser hårborttagning och kärlreducering  

Laser hårborttagning och kärlreducering hos Nina beauty klinik i Västerås 

Laser hårborttagning är en snabb, säker och smärtfri behandling för att få väck hår på kroppen samt reducera ytliga kärl för både henne och honom. Vi använder en kraftfull laser med dubbla våglängder för behandling av oönskad hårväxt och kärlreducering i ansiktet och på kroppen. Denna metod har möjligheten att kombinera våglängderna 
755 nm (alexandritlaser) och 1064 nm (Nd:YAG-laser) i en och samma behandling för att öka behandlingens säkerhet, effektivitet och för behandling av mörkare hudtyper. 


 
HUR FUNGERAR HÅRBORTTAGNING? 
Pigmentet i hårstrået absorberar energin och av värmen förstörs proteinet runt hårsäcken inget nytt hårstrå kan växa ut. Det är bara i den anagena växtfasen som hårstrået har kontakt med hårsäcken och kan förstöras. 
Forskning pekar på att ett växande hårstrå som ödelagts av hög energi inte växer tillbaka. Håranlag kan däremot aktiveras pga hormonell påverkan som tex klimakteriet. Detta rör sig då om NYA hårstrån. 
VAD HÄNDER MED HÅRSTRÅNA EFTER BEHANDLING? 
Ca tre veckor efter behandling börjar hårstråna från de ödelagda hårsäckarna att ramla av. 

 


HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS? 
Eftersom allt hår i det behandladeområdet inte befinner sig i denaktiva växtfasen brukar man räkna med att det krävs 4-8 behandlingar. Vanligtvis görs behandlingarna med ca 6-8 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som ej ödelagts under behandling ska hinna växa ut. Detta är naturligtvis individuellt och beror på behandlingsområde och hur snabb hårväxt man har. 
ATT TÄNKA PÅ  
Undvik solning ca 1 månad 
före och efter behandling, 
undvik aktiviteter som höjer blodcirkulationen 24 timmar efter behandling. Vaxa eller plocka inte området mellan behandlingarna. 
YTLIGA KÄRL.

 


VAD HÄNDER MED YTLIGA KÄRL UNDER BEHANDLINGEN? 
Det som sker är att blodkärlen absorberar ljuset som omvandlas till värme och därför koaguleras. Man kan få en lätt rodnad och en värmekänsla det första dygnet. 

 


VAD HÄNDER EFTER BEHANDLINGEN? 
Oftast tar det ca tre veckor innan man ser att kärlet reducerats. Det 
kan bli en rodnad eller ett litet blåmärke som sedan försvinner. Om det är ett litet kärl kan man få en omedelbar effekt i och med att kärlet drar ihop sig. 

 


HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS? 
Beroende på blodcirkulationen kan upprepade behandlingar behövas med 4 veckors mellanrum. 
ATT TÄNKA PÅ 
Undvik solning ca 1 månad före och efter behandling, undvik aktiviteter som höjer blodcirkulationen 24 timmar efter behandling. SPF 30-50 bör användas efter behandling.