AHA - ALPHA HYDROXY ACID

AHA är en förkortning för Alpha Hydroxy Acid. AHA är en samlingsnamn för flera olika typer av syror, där de effektivaste är glykolsyra och mjölksyra. AHA syrorna är naturligt förekommande syror som utvinns ur sockret från olika växter, därför kallas de också ofta för fruktsyror. 

Hur fungerar AHA syror? 
AHA syror verkar genom att lösa upp de limliknande lipider som håller samman cellerna och de kan tränga djupt in i huden för att lossa dessa klängiga bindningar. AHA är en kraftfull ingrediens och mest effektivt när det gäller att skala bort döda, grova och/eller ojämna lager av gammal hud. Genom att exfoliera det översta döda lagret framträder den nyare fiskare huden till ytan. Döda celler som täpper till porerna löses upp, pigment som har byggts upp i hudytan forslas bort. Cellförnyelsen ökar vilket gör att cellerna blir tätare och mer kompakta som bidrar till att ytliga linjer jämnas ut. AHA syrorna förbättrar även hudens förmåga att bevara fukt. Samtidigt som syran exfolierar hudytan så pumpas huden med fukt, vilket gör linjer och rynkor grundare. 
AHA syror i huvudsak utvinns ur tre olika källor: sockerrör, mjölk och frukt. Det kan vara glykolsyra, mjölksyra, mandelsyra, citronsyra, äppelsyra och vinsyra. Det som är gemensam för AHA syror är att det passar alla hudtyper, alla åldrar, alla hudtillstånd. En effektivt men väldigt skonsam ingrediens för huden. AHA är perfekt för hudvård för att det ökar cellförnyelsen,det ökar fukten som trillar inifrån utåt. När man får bort dem döda hudcellerna som ligger överst i huden, så får man ökad penetration av efterföljande ingredienser. 

Glykolsyra

Glykolsyra är den minsta molekylen av alla AHA- syror, det innebär att den kan penetrera snabbast, bäst och djupast av syror. Det utvinns ur sockerrör, så det kan betraktas som en naturprodukt och finns i olika styrkor. (25%,35% 50%) Ju enklare en AHA-syra är sammansatt, det betyder att har mindre molekyler, desto lättare har den att tränga djupare ner i huden. Hur bra resultatet sedan blir beror till stor del på hur högt halten av AHA-syran är i lösningen. Den andra avgörande faktorn är pH-värdet. För att ge god effekt bör AHA lösningens pH helst ligga under 2,00% Även om den är känd för sin exfolierande verkan, utför glykolsyra faktiskt en mer komplex verkan på huden; i själva verket är det en aktivator av mekanismer som reglerar den energetiska cellulära metabolismen både vid nivån av keratinocyt och den hos fibroblasten.

Sweet Skin System är en kemisk peeling baserad på glykolsyra och aktiva ingredienser för att behandla olika hudtillstånd som torr, känslig, akne, eksem och pigmentfläckar. Behandlingen är  effektivt, säkert och lätt att använda.

CLEANSING GEL AHA 5% 


Avlägsnar effektivt orenheter, jämnar ut hudens pH-nivå och förbereder huden för behandlingen.
AHA Syra  25% 35% 
Speciellt utvecklat för att behandla olika tillstånd på hud, som rynkor, acne, pigmentfläckar, hyperkeratosis, överproduktion av talg (hyperseborre), solskadad hud och även för att minska rosacea. Glykolsyra exfolierar det yttre cellagret med döda hudceller, stimulerar hudcellernas metabolism, ökar syntesen av kollagen och elastin och bidrar till att minska fina linjer, rynkor och små är. Olika koncentrationerna på AHA syra hjälper till att välja rätt lösningen beroende på hudtyp.


NEUTRALISER 
Produkt som används för att neutralisera glykolsyra lösningen. 


REVITALIZING SERUM  
Används direkt efter peeling och före masken. Återfuktar huden intensivt tack vare den höga koncentrationen av hyaluronsyra. 
POST PEELING MASK
Appliceras strax efter Revitalizing Serum och ska lämnas att verka 5-10 minuter. Masken lindrar, återuppbygger huden och lugnar rodnader.


LENITIVE CREAM 
Återfuktande ansiktskräm som ska användas efter Post Peeling Masken. En rik mjukgörare med lugnande ingredienser och antioxidanter som reducerar rodnad, ger näring och balanserar huden.